‘'Ajan provokatör işi''

‘

Kızılay'a Kan veren Milletvekili Namık Havutça, ülkede yaşanan olay ve gelişmeleri provoke olarak değerlendirdi.

Lions kulüp sponsorluğunda Bandırma’da kan toplayan Balıkesir Vehbi Bolak Kızılay Kan Merkezi ilgi ve katılım sonucu 80 şişe kan topladı.

Cumhuriyet alanında gün boyu süren kampanya ya kan vererek katılan CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, kolundaki kan şırıngası ile Manşet’e yaptığı açıklamada Kan vermenin insan sağlığına katkısı yanı sıra, dünyanın dört bir tarafında yaşanan insanlık dramlarında imdada yetişen Kızılay’a katkı vermenin de ulvi bir görev olduğunu söyledi.

Milletvekili Havutça, ülkede yaşanan olay ve gelişmeler noktasında Kızılay’ın hayat veren araçlarının da yakıldığını bu konudaki görüşleri sorulduğunda, yapılanların doğru bir davranış olmadığını zaten Selahattin Demirtaş’ın da bu konuda açıklama yaparak kınamada bulunduğunu hatırlattı.

Havutça, Kamu araçlarının, okulların, kamu binalarının ve Atatürk heykellerinin yıkılmasına, yakılmasına varan olayların provoke olduğuna inandığını, bunların bu denli organize ancak ve ancak dış mihraklı ajanların planlayarak yapmış olabileceklerini vurgulayarak, ‘’ Amaç tabikî toplumsal infial yaramak.’’ Dedi.

Havutça, Türk toplumunun bu provokelere kanmayacaklarını söyledi.

 

 



  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı